Les Grisettes Erp
Dansvereniging

Wie zijn wij?

Wij zijn Les Grisettes, de Erpse dansmariekes. Jaren geleden heetten we “De Uiltjes” en waren we onderdeel van de carnavalsvereniging “Uilen van Empeldonk”. Vanaf 2003 zijn De Uiltjes als zelfstandige stichting verder gegaan en werd de naam gewijzigd naar “Les Grisettes”, een dubbele vertaling van het Frans  die zowel “uiltjes” als “kokette dames” kan betekenen.


Wat doen wij?

We hebben verschillende groepjes meiden die houden van gezelligheid en dansen! De verschillende groepen trainen bijna het hele jaar door, maar niet tijdens schoolvakanties, zodat ze mooie optredens neer kunnen zetten als ze met de prins en zijn gevolg of de jeugdprins, -prinses en de jeugdraad mee naar recepties, pronkzittingen en andere (carnavals)activiteiten in de regio gaan. Tijdens de trainingen leren we nieuwe danspasjes, soms mogen we ook zelf de danspasjes bedenken, die dan ook in onze dansen komen. Naast het aanleren van pasjes, trainen we onze conditie, doen we oefeningen voor de lenigheid, maar ook spelletjes. Bij mooi weer trainen we ook regelmatig buiten, naast onze dansstudio op den Uil (achter op het hoofdveld van de voetbalclub).

Ieder jaar leren we een nieuwe gardedans en na de zomervakantie beginnen we met het aanleren van een of meerdere dansen voor de showdans die we mogen opvoeren tijdens de verschillende Erpse pronkzittingen.  Ook tijdens de carnaval mogen de verschillende groepen dansen bij de verschillende activiteiten, maar de (jongste) danseressen mogen ook mee op de carnavalswagen.